Basketball Clinic

Basketball Clinic 2021

Marcin Gortat Basketball Clinic, to event który jest kontynuatorem naszego „starego” projektu o nazwie Junior Clinic NBA odbywającego się co roku po każdym z naszych campów dla najmłodszych.  W przeciwieństwie do poprzednich lat, od 2020 roku odbywał się będzie tylko jeden taki trening w Łodzi, na który będziemy zapraszać pięćdziesiątkę najlepszych koszykarzy i koszykarek z Polski, w przedziale wiekowym 14-17 lat.

Wybrani młodzi sportowcy będą mieli okazje trenować pod okiem najwybitniejszych polskich koszykarzy, ale też wziąć udział w warsztatach prowadzonych przez zaproszonych gości specjalnych, podczas których zapoznają się z wieloma elementami życia koszykarza. Takim przykładem może być wykład Rafała Jucia skauta Denver Nuggets, który podczas swojej części przybliży młodym adeptom koszykówki tajniki pracy skautów NBA i na co zwracają oni uwagę podczas przeglądania przyszłych potencjalnych zawodników do różnych lig.

Projekt ten będzie wydarzeniem cyklicznym odbywającym się w okolicach listopada, grudnia każdego roku.

Przyjmowanie zgłoszeń: 11.11.2021– 21.11.2021

Wyniki: 23.11.2021 (zakwalifikowani uczestnicy otrzymają potwierdzenia mailem). Do potwierdzenia załączony zostanie formularz zgody, który należy podpisać przez rodziców bądź opiekunów prawnych.

Galeria zdjęć