Marcin Gortat Basketball Clinic 2020

Już 11 października tego roku odbędzie się Marcin Gortat Basketball Clinic 2020, event który jest kontynuatorem naszego „starego” projektu o nazwie Junior Clinic NBA odbywającego się co roku po każdym z naszych campów dla najmłodszych.  W przeciwieństwie do poprzednich lat w tym roku odbędzie się tylko jeden taki trening w łódzkiej Zatoce Sportu, na który zaprosimy pięćdziesiątkę najlepszych koszykarzy i koszykarek z Polski, w przedziale wiekowym 14-17 lat.

Tegoroczna klinika podzielona została na dwa segmenty. Część pierwsza będzie częścią teoretyczną podczas której Marcin Gortat i zaproszony specjalnie na tę okazję skaut Denver Nuggets, Rafał Juć opowiedzą naszym gościom o drodze, którą każdy z nich musi przejść aby myśleć o grze w najlepszej koszykarskiej lidze świata.

W części drugiej, praktycznej nasi trenerzy Maciej Zieliński, Łukasz Wiśniewski, Kacper „Kacpa” Lachowicz wraz z Marcinem i Rafałem, spróbują wycisnąć siódme poty z naszych uczestników i podszlifować ich koszykarski warsztat.

Start wydarzenia:

11.10.2020,  godz.12:00 – Zatoka Sportu Politechniki Łódzkiej, Al. Politechniki 10

Zapisy na Marcin Gortat Basketball Clinic 2020 przyjmujemy w dniach 01-06 października, a uczestnictwo w niej jest bezpłatne.

Wyniki zostaną ogłoszone 07 października 2020.

Zapraszamy!