Marcin Gortat Camp 2022

Witajcie młodzi miłośnicy basketu!  Po ilości zapytań jakie od Was otrzymujemy, wiemy że z niecierpliwością czekacie na informację odnośnie Marcin Gortat Camp. Nie będziemy Was dłużej trzymać w niepewności i ogłaszamy że tegoroczne campy odbędą się pod koniec czerwca i na początku lipca w czterech miastach Polski. W tym roku, dzięki wsparciu Ministerstwa Sportu i naszych partnerów, odwiedzimy ponownie Łódź, Zgierz i dwa nowe miasta na naszej campowej mapie Chorzów i Rzeszów. Jak co roku najmłodsi adepci koszykówki, będą mogli pokazać swoje nieprzeciętne umiejętności naszemu sztabowi trenerów, których zaprosimy na to wydarzenie.

Tradycyjnie również, nasza fundacja wraz z reprezentacją Polski w koszykówce na wózkach, zorganizuje camp dla dzieci z niepełnosprawnością ruchową. Tym razem z trenerami na wózkach zawitamy do pięknego Zgierza.

Poniżej lista miast wraz z datami, w których je odwiedzimy:

• 21 czerwca 2022 - Łódź
  • 22 czerwca 2022 - Zgierz (dla dzieci z niepełnosprawnością ruchową)
  • 23 czerwca 2022 - Zgierz
  • 30 czerwca 2022 - Chorzów
  • 02 lipca 2022 - Rzeszów

Zapisy na wszystkie miasta Marcin Gortat Camp rozpoczną się w dniu 20 maja 2022 i potrwają do 3 czerwca 2022. Osoby, które się zakwalifikują do treningów otrzymają od nas informację mailową 6 czerwca 2022.

Gorąco zachęcamy do zapisów a także do śledzenia naszych social mediów, gdzie będziemy na bieżąco podawać wszelkie informacje w tej sprawie!