Marcin Gortat Camp Edycja 2018

Jedenasty sezon Marcin Gortat Camp rusza już w lipcu! Tegoroczna edycja wystartuje i zakończy się w rodzinnym mieście Marcina - Łodzi. Seria treningów dla dzieci rozpocznie się 9 lipca, a mecz Gortat Team vs Wojsko Polskie odbędzie się 21 lipca w łódzkiej Atlas Arenie.

Łódź po raz drugi będzie miastem finałowym Campów, natomiast z serią treningów w tym roku odwiedzimy pięć polskich miast.

W każdym z nich zaplanowaliśmy kilkugodzinny trening dla młodych adeptów koszykówki w wieku 9-13 lat oraz Jr. NBA Clinic dla nastolatków grających już w koszykówkę w wieku 14-17 lat. Każdy Camp dla dzieci 9-13 lat zakończy się wyborem dwóch MVP (dziewczynka oraz chłopiec), którzy wystąpią w przerwie meczu Gortat Team vs Wojsko Polskie w Łodzi, w konkursie umiejętności Skills Challenge. Jego zwycięzca odwiedzi Marcina w USA i będzie mógł zobaczyć na żywo mecz NBA!

W tym roku zaplanowano także jeden Camp dla dzieci niepełnosprawnych ruchowo, który odbędzie się w Łodzi i weźmie w nim udział ok. 60 dzieci z całej Polski.

Szczegółowy harmonogram Campów przedstawia się następująco:

• Łódź – 09-10.07.2018
  • Włocławek – 12.07.2018
  • Rumia – 13.07.2018
  • Warszawa Bemowo – 16.07.2018
  • Lubin – 18.07.2018
  • Łódź – Finał mecz Gortat Team vs Wojsko Polskie – 21.07.2018

Zapisy na Marcin Gortat Camp 2018 przyjmujemy w dniach 1-14 czerwca, a uczestnictwo w nich jest bezpłatne. Wyniki zostaną ogłoszone 18 czerwca.
Zapraszamy!

Bilety na mecz Gortat Team vs Wojsko Polskie dostępne na: