24 05.2018

Gortat Team kontra Wojsko Polskie już w lipcu w Łodzi

Łódzka Atlas Arena będzie w tym roku gospodarzem siódmego meczu Gortat Team vs Wojsko Polskie. Unikalną szansę, by zobaczyć Marcina Gortata w akcji, kibice będą mieć już 21 lipca. Historia meczów z tego cyklu wskazuje na to, że widzów czeka popołudnie pełne wrażeń.

W ostatnich latach mecze Gortat Team kontra Wojsko Polskie stanowiły jedyną okazję w danym roku, by z bliska przyjrzeć się grze naszego jedynaka w NBA bez konieczności wylotu do Stanów Zjednoczonych. Choć oczy większości fanów zwrócone będą głównie ku Marcinowi Gortatowi, sprawca całego zamieszania będzie jedynie jedną z wielu gwiazd, które owego dnia wybiegną na parkiet Atlas Areny.

Ten koszykarski pojedynek skupia bowiem na parkiecie nie tylko gwiazdy sportu, takie jak Marcin Gortat i jego koledzy z NBA czy reprezentanci naszego kraju w różnych dyscyplinach, ale też największe nazwiska polskiego show-biznesu oraz przedstawicieli polskiej armii.

W poprzednich meczach Gortat Team vs Wojsko Polskie swoje umiejętności koszykarskie testowali między innymi Dawid Podsiadło, Borys Szyc, Anna Lewandowska, Agnieszka Szulim, Piotr Stramowski, Ewa Farna, Maciej Musiał i Łukasz Piszczek. Jak zapewnia gospodarz widowiska, skład jego ekipy ma być w tym roku nie mniej interesujący.

Na czym dokładnie polega widowisko? Na przeciwnych stronach parkietu stają dwa zespoły: reprezentacja Wojska Polskiego wzmocniona gośćmi Gortata z NBA i ewentualnie członkami koszykarskiej kadry narodowej oraz Gortat Team – zespół złożony z polskich celebrytów dowodzony przez samego Marcina.

Na boisku najważniejszy jest show – efektowne zagrania, ale i spektakularne gafy. Nie oznacza to jednak, że miłośnicy prawdziwej rywalizacji nie znajdą w tym spotkaniu nic dla siebie, bo obie strony wynik rywalizacji traktują honorowo.

Drużyna Marcina Gortata prowadzi w dotychczasowej rywalizacji z zespołem Wojska 4:2. Znając jednak determinację żołnierzy, koszykarza Washington Wizards i jego podopiecznych czeka nie lada wyzwanie. Dodatkową atrakcją zawsze są mini-rywalizacje Gortata ze swoimi amerykańskimi gośćmi z parkietów NBA.

Unikalną cechą tego wydarzenia jest właśnie sposób, w jaki łączy ono zabawę z rywalizacją. Z łódzkiej Atlas Areny z pewnością zadowoleni wyjdą zarówno fani koszykówki, jak i laicy.

Poważnie zapowiada się natomiast tradycyjny Skills Challenge, czyli konkurs umiejętności przeprowadzany w przerwie meczu. Biorą w nim udział najbardziej wyróżniający się uczestnicy poszczególnych campów Marcina Gortata, których zwieńczeniem jest mecz z Wojskiem Polskim.

Młodzi adepci basketu we wspomnianym konkursie zawalczą o wyjazd na mecz NBA, co jest gwarantem wyśmienitej rywalizacji i niespotykanych emocji.

To wszystko sprawia, że mecze Gortat Team przeciwko reprezentacji Wojska Polskiego cieszą się ogromną popularnością. Ciebie też nie powinno tam zabraknąć. Widzimy się w 21.07.2018 o godzinie 15:00 w Atlas Arenie!

Całe wydarzenie organizowane jest przez fundację Marcina Gortata – MG13 „Mierz Wysoko”, a dochód ze sprzedaży biletów zostanie przekazany na jej cele statutowe.