Klauzula informacyjna

W związku z wejściem w życie w dniu 25 maja 2018 r. Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) [dalej: RODO], informujemy, iż przysługują Pani/Panu określone poniżej prawa związane z przetwarzaniem Pani/Pana/Pani dziecka/Pana dziecka danych osobowych przez Fundację Marcina Gortata MG13, ul. Piotrkowska 60, 90-105 Łódź.

Na podstawie art. 13 RODO informujemy, iż:

1. Administratorem Pani/Pana/Pani dziecka/Pana dziecka danych osobowych jest Fundacja Marcina Gortata MG13, ul. Piotrkowska 60, 90-105 Łódź.
  2. Pani/Pana/Pani dziecka/Pana dziecka dane osobowe będą przetwarzane w celu rekrutacji i uczestnictwa w campie organizowanym przez Fundację Marcina Gortata MG13 w 2018 r., na podstawie udzielonej zgody, zaś podstawą prawną przetwarzania danych jest art. 6 ust. 1 lit. a RODO.
  3. Pani/Pana/Pani dziecka/Pana dziecka dane osobowe będą przetwarzane do czasu zakończenia campów organizowanych przez Fundację Marcina Gortata MG13 w 2018 r., nie później niż do końca 2018 r. Po tym okresie dane będą przetwarzane jedynie w zakresie i przez czas wymagany przepisami prawa.
  4. Pani/Pana/Pani dziecka/Pana dziecka dane osobowe będą przekazywane:
  5. a) podmiotom, świadczącym na rzecz Fundacji Marcina Gortata MG13 usług niezbędnych do przygotowania campów organizowanych przez Fundację Marcina Gortata MG13 w 2018 r.,
  6. b) operatorom pocztowym i kurierom,
  7. c) bankom,
  8. d) sponsorom,
  9. e) organom uprawnionym do otrzymania Pani/Pana/Pani dziecka/Pana dziecka danych osobowych na podstawie przepisów prawa.
  10. Zgodę wyrażoną na przetwarzanie danych osobowych można wycofać w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania danych osobowych dokonanego przed wycofaniem zgody. Zgoda może zostać wycofana drogą pisemną lub elektroniczną.
  11. Przysługuje Pani/Panu prawo: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, które dotyczą Pani/Pana/Pani dziecka/Pana dziecka, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, przenoszenia danych oraz wniesienia sprzeciwu względem przetwarzania danych osobowych.
  12. Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie Pani/Pana/Pani dziecka/Pana dziecka danych osobowych narusza przepisy RODO.
  13. Pani/Pana/Pani dziecka/Pana dziecka dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  14. Pani/Pana/Pani dziecka/Pana dziecka dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.
  15. Podanie danych osobowych jest wymagane przez Fundację Marcina Gortata MG13 w celu rekrutacji i uczestnictwa w campie organizowanym przez Fundację Marcina Gortata MG13 w 2018 r. Od zgody na przetwarzanie danych osobowych uzależnione jest wzięcie udziału w rekrutacji i uczestnictwo w campie organizowanym przez Fundację Marcina Gortata MG13 w 2018 r. Przetwarzanie danych osobowych jest niezbędne do przeprowadzenia procesu rekrutacji i uczestnictwa w campie organizowanym przez Fundację Marcina Gortata MG13 w 2018 r. Konsekwencją niepodania danych osobowych wymaganych przez Fundację Marcina Gortata MG13 jest brak możliwości wzięcia udziału w rekrutacji, a następnie uczestnictwa w campie organizowanym przez Fundację Marcina Gortata MG13 w 2018 r.