3 01.2019

Polski dzień w Los Angeles

Już 6 stycznia 2019 roku. odbędzie się ósma edycja Polish Heritage Day organizowana przez naszą fundację oraz Konsulat Generalny RP w Los Angeles, Polską Fundację Narodową oraz Niepodległą. W tym roku podjęliśmy się nowego wyzwania ponieważ Polska Noc po raz pierwszy organizowana jest w nowym klubie Marcina Los Angeles Clippers. Ten dzień zapowiada się wyjątkowo ciekawie z uwagi m.in. na zaproszonych przez Marcina na ten dzień gości. W Staples Center swoja obecność potwierdzili: Konrad Bukowiecki, Andrzej Fonfara, Agnieszka Włodarczyk, żołnierze jednostki specjalnej Formoza, ale przede wszystkim zespół Tulia (Joanna Sinkiewicz, Dominka Siepa, Patrycja Nowicka i Tulia Biczak), który ma rozpocząć mecz z Orlando Magic wykonaniem amerykańskiego hymnu a potem zaśpiewać swój przebój „Pali się”. Dodatkową atrakcją dla wszystkich kibiców, którzy tego dnia odwiedzą hale w LA będą występy Cheerleaders Gdynia, które po raz piąty wystąpią na parkietach NBA! Dla wszystkich, którzy tego dnia nie mogą, z różnych przyczyn, stawić się osobiście na meczu mamy dobrą wiadomość. Stacja CANAL+SPORT przeprowadzi transmisję z tego wydarzenia. Już od 20:30 będziemy mogli oglądać studio a sam mecz rozpocznie się o 21:30. Serdecznie zapraszamy do oglądania!

Galeria zdjęć: