15 10.2018

VI edycja Szkolnego Skills Challenge rozpoczęta

Już od tygodnia trwa VI edycja Szkolnego Skills Challenge 2018. Nasza fundacja wyruszyła w Polskę, aby na specjalnie przygotowanym torze sprawdzić ponad 5000 dzieci z całej Polski. W zeszłym tygodniu Gortat Team odwiedził wschodnią granicę Polski, a konkretnie byliśmy w Siedlcach, Białej-Podlaskiej, Janowie Podlaskim i Sarnakach. Pierwszy tydzień był pełen obaw z naszej strony, ponieważ był to „debiut" tegorocznego toru i nie byliśmy pewni jak młodzi zawodnicy sobie z nim poradzą. Od razu zdradzimy, ze mamy w tym roku na torze jedną nowość, która sprawiła małe kłopoty uczestnikom. Oczywiście nie możemy zdradzić szczegółów, ale juz po pierwszym tygodniu widać, że niektórzy uczniowie słabo radzili sobie z tym nowym elementem. Nie przeszkodził on jednak wielu startującym w osiągnięciu naprawdę świetnych czasów. Najlepiej pokazał to przykład Adriana ze szkoły w Białej Podlaskiej. Pobiegł On naprawdę niesamowicie i wyśrubował czas, do którego narazie nikt w pierwszym tygodniu się nie zbliżył. Oczywiście jest jeszcze za wcześnie aby przesądzać, czy Adrian znajdzie się w ścisłym finale w Łodzi, ale z uzyskanym rezultatem ma na to ogromne szanse. W tym tygodniu nasz Gortat Team wyruszył na północ Polski i da szansę wykazania się na torze uczniom z województwa pomorskiego. Zobaczymy jak młodzi sportowcy będą walczyć o wylot do USA i czy padną rekordy! Trzymamy kciuki za kolejnych startujących! Powodzenia!