Inne projekty

WF na Zimowym Narodowym to projekt skierowany do uczniów szkół podstawowych, organizowany przy współudziale Ministerstwa Sportu i Turystyki, którego celem jest pokazanie uczniom i nauczycielom, że nawet warunki atmosferyczne nie stanowią przeszkody aby aktywnie spędzać czas. Każdego roku Stadion Narodowy w Warszawie zamienia się w okresie zimowym w jedno wielkie lodowisko, na które zapraszamy 25 klas ze wszystkich województw z całej Polski. Podczas tej lekcji uczniowie mają możliwość spotkania się z zaproszonymi gwiazdami sportu, filmu czy estrady, obejrzenia pokazów łyżwiarzy ze szkoły Marcina Gortata i skorzystania ze wszystkich dostępnych atrakcji. Do dyspozycji uczestników mamy dwa duże lodowiska, górkę do zjeżdżania na pontonach, bumper carsy, gastronomie. Do tej pory (do maja 2018) odbyły się trzy edycje tego wydarzenia, w którym udział wzięło ok. 2000 dzieci z całej Polski i kilkudziesięciu polskich celebrytów m.in. Anna Lewandowska, Joanna Jędrzejczyk, Mariusz Czerkawski, Agnieszka Włodarczyk, Aleksandra Szwed, Katarzyna Dziurska, Wojciech „Łozo” Łozowski, Maciej Kurzajewski, Andrzej Wrona.

• WF na Zimowym Narodowym skierowany jest do uczniów szkół podstawowych
  • Zgłaszać mogą się uczniowie klas IV-VIII szkoła podstawowa i klasy gimnazjum
  • WF na zimowym Narodowym odbywa się w grudniu
  • W dniu wydarzenia szkoła we własnym zakresie musi stawić się na Stadionie Narodowym w Warszawie